Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu chleba?

Większość Polaków nie wyobraża sobie dnia bez przynajmniej jednej kromki chleba. Niestety coraz trudniej o dobry chleb. Markety coraz częściej rezygnują z dystrybucji pieczywa pozyskiwanego prosto z piekarni, a w zamian oferują wypiekane na miejscu. Jest ono o wiele tańsze w produkcji, ale czy zdrowe? Z tym bywa różnie, ale przeważnie pieczywo wytwarzane w ten sposób posada wiele zbędnych składników, takich jak substancje zagęszczając czy też regulatory kwasowości. Chleb wypiekany metodą naturalną powinien być wolny od tych zbędnych dodatków. Osoby poszukujące dobrego chleba powinny zaglądać do małych piekarni cieszących się długoletnią tradycją oraz kategorycznie zrezygnować z kupowania pieczywa w supermarkecie. Po czym poznać, że chleb jest dobry? Przede wszystkim jest ciężki! Ponadto cechą dobrego chleba jest to, że nie kruszy się przy krojeniu oraz nie pleśnieje na drugi dzień. Osoby bardziej zdeterminowane mogą pokusić się o samodzielne upieczenie chleba. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a ma się pewność, że składniki w nim zawarte zostały dokładnie wyselekcjonowane.

http://www.dbamofigure.pl/

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułOtyłość u dzieci
Następny artykułModa na bieganie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here